Τι μας λέει η Αριθμολογία?

Η Αριθμολογία είναι μια εξελισσόμενη επιστήμη που θα μας βοηθήσει ώστε να μην υποφέρουμε, αλλά να κυβερνάμε τη ζωή μας.  Και αυτό ακριβώς που προσφέρει η Αριθμολογία στην μελέτη των αριθμών και στο συμβολισμό τους, είναι η βοήθεια τους, ο τρόπος που μας δείχνουν πώς να βλέπουμε μπροστά, να βλέπουμε τη συνέχεια της ζωής μας.

 Πρώτα από όλα λοιπόν πρέπει να κάνουμε τους υπολογισμούς.  Αυτός ο μηχανισμός των αριθμητικών πράξεων βασίζεται στην πρόσθεση και στην αφαίρεση.  Στη συνέχεια αφού κάνουμε τους απαραίτητους υπολογισμούς, ψάχνουμε την αξία και τη σημασία των αριθμών που προέκυψαν.  ‘Όλοι αυτοί οι αριθμοί είναι η διαδρομή της ζωής μας.  Εξυπακούεται πως οι συμβουλές και προβλέψεις που δίνει η Αριθμολογία για την ζωή ενός ατόμου, υπάγονται στις πράξεις με σκοπό να γνωρίζει το άτομο εκ των προτέρων τι πρόκειται να του συμβεί.  Το άτομο είναι ελεύθερο να κάνει χρήση αυτών των ενεργειών.  Η εμπειρία που θα αποκτήσει σύμφωνα με την επιλογή είναι δική του.  Είναι τιμωρία ή ανταμοιβή, επιτυχία ή αποτυχία;  Για να διεισδύσουμε λοιπόν στην μελέτη αυτής της ιστορίας πρέπει πρώτα να μάθουνε τη σημασία όλων των επιρροών που θα σημαδέψουν κάθε χρονιά της ζωής μας.  Έχουμε λοιπόν την Αξία των Προσωπικών Ετών, την Αξία των Γραμμάτων και την Αξία της Ουσίας των Γραμμάτων.  Ας μην ξεχνάμε ότι κάθε χρονιά είναι σημαδεμένη από τις δικές μας ενέργειες.  Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδρομής της ζωής μας, θα μάθουμε να κυβερνάμε το παρόν και να περιμένουμε προετοιμασμένοι το μέλλον.  Αυτοί οι παλμοί που επηρεάζουν το άτομο κατά τη διάρκεια μια προσωπικής χρονιάς είναι:

*Η επιρροή της Παγκόσμιας Χρονιάς στην οποία είμαστε όλοι εκτεθειμένοι.

*Η επιρροή της Προσωπικής Χρονιάς που σημαδεύει και επηρεάζει άμεσα την ζωή μας.

Αυτές οι δύο επιρροές μας βοηθούν να χρησιμοποιούμε τη δύναμη μας, για να κυβερνάμε την ζωή μας.  Σε συνδυασμό με τον Αριθμό του Δρόμου Ζωής, αν συμπίπτει, οι επιρροές θα διπλασιαστούν.  Αντιθέτως αν η Προσωπική Χρονιά συμπίπτει μέ έναν αριθμό τότε σημαίνει πως όσο το μάθημα δεν μαθαίνετε τόσες δυσκολίες θα συναντάμε μέχρι να «μάθουμε».  Σε γενικές γραμμές ο αριθμός κάθε χρονιάς χαρακτηρίζεται ως:

*Οι μεγάλες αλλαγές θα γίνουν σε χρονιές 1,5,9.

*Τις απώλειες θα τις υποστούμε σε χρονιές 2,3,6.

*Τα αισθηματικά θα γίνουν πιο αισθητά σε χρονιές 2,3,6.

*Γεμάτες συγκινήσεις θα είναι οι χρονιές 2,7,9.

*Οι πιο ευχάριστες χρονιές θα είναι οι 3,5,6.

*Οι πιο άτυχες χρονιές θα είναι οι 4,7,9.

Η αξία των γραμμάτων θα μας βοηθήσει στην:

 *Ανακάλυψη της προσωπικότητας.  Δηλαδή πως εκφράζεται, ποιος είναι ο πυρήνας της ψυχής του, ποιοι είναι οι στόχοι του, ποιες είναι οι κοινωνικοπολιτιστική και οικογενειακή κληρονομικότητα.

*Ανακάλυψη των ικανοτήτων, των αδυναμιών του, των δυνατών σημείων του.

*Ποιος είναι ο τρόπος ζωής του.

*Ποια είναι η συμπεριφορά και η αντίδραση του μπροστά στα καθημερινά γεγονότα, στα σημαντικά και αναπάντεχα γεγονότα που του συμβαίνουν.

*Δυσκολίες που πρέπει να υπερπηδήσει και τι προσπάθειες θα κάνει.  Πιο συγκεκριμένα αφορά τα χρέη των Προηγούμενων Ζωών.  Τα Καρμικά Χρέη, που δείχνουν τα Μαθήματα πρέπει να πάρουμε και ποιες μάχες πρέπει να κερδηθούν για να απαλλαχτεί το άτομο από τα χρέη του.  Και το ποιο σύμβολο του Αδάμ, του μαντικό είναι το Πλάνο Ζωής του, ποιος είναι ο δρόμος του.  Τι πρέπει να προσέχει για να μην παρεκλίνει της πορείας του και βρεθεί αντιμέτωπος με καταστάσεις που στην ουσία δεν πρέπει να βιώσει.

  Ας δούμε λοιπόν τον συμβολισμό των κυρίων αριθμών από το 0 εώς το 9 και των Καρμικών Αριθμών, που υπάρχουν, οι οποίοι προκύπτουν από το συνδυασμό του ονόματος και του επωνύμου καθώς και την ημερομηνίας γέννησης του ατόμου που είναι μοναδικά για τον καθένα.

«0» Μηδέν.  Σαν σύμβολο είναι το πλήρες το τέλειο, το αόριστο, το συνολικό, το κέντρο, όλο το δυναμικό του δημιουργημένου.

«1» Ένα.  Είναι ένας διαφορετικός συνδυασμός, δε διαιρείται, δεν γεννά κανένας αριθμό.  Όμως το σύμπαν χτίζεται γύρω από το «1», στρέφεται γύρω από το «1». Είναι ένας δυναμικός αριθμός, είναι γεννοποιός όπως και ο άνθρωπος..  Είναι το σύμβολο του πρώτου άνδρα του Αδάμ που έρχεται, αναλαμβάνει, οργανώνει, διατάζει, δίνει την ώθηση για δράση.  Είναι το αντρικό δυναμικό του ατόμου.  Στα ελληνικά αντιστοιχεί στο «Ι» που σημαίνει «εγώ». την δύναμη του ατόμου.  Τα θετικά στοιχεία είναι: Επιτυχία στη ζωή, παίρνει την πρώτη θέση, αναγνωρίζεται ως πρώτος.  Τα αρνητικά στοιχεία είναι: Καταστροφή, αποτυχία, αλαζονεία, εγωισμός, εγωκεντρισμός, μοναξιά.  Συμπέρασμα: Δημιουργείται μόνος του, χτίζει την προσωπικότητα του, χρησιμοποιεί την εξουσία.

«2» Δύο. Είναι όλη η ευαισθησία, η οξυδέρκεια, η γυναίκα, η καρδιά της οικογένειας.  Εκφράζει την παθητικότητα, την δεκτικότητα, την υποταγή.  Είναι η δυαδικότητα του ζευγαριού, του ανθρώπου, του διπλού, του δισταγμού.  Στην ελληνική αλφάβητο όπως και στην λατινική αλφάβητο αντιστοιχεί στο «Τ» που σημαίνει ισορροπία.  Θετικά χαρακτηριστικά: Ευτυχισμένη ένωση, καλοί φίλοι, μια ζωή ευημερία, στοργή, συγκινήσεις.  Αρνητικά χαρακτηριστικά: Διαζύγιο, κακές συγκινήσεις, υποταγή.  Συμπεράσματα: Μαθαίνει να συνεργάζεται, να υπακούει χωρίς να κατευθύνεται από τους γύρω του, κυριαρχεί στα συναισθήματα του.

«3» Τρία.  Είναι η έκφραση της ζωής, είναι η δύναμη της κίνησης, είναι η δημιουργική ενέργεια.  Είναι η εμφάνιση του παιδιού, μετά τον ερχομό του άνδρα (1)  και της ένωσης του με τη γυναίκα (2).  Είναι το σύμβολο της δημιουργίας, ανταγωνιστικών και συμπληρωματικών που δημιουργούν μια Τρίτη.  Στην ελληνική αλφάβητο αντιστοιχεί στο «Γ», όπως γέννηση.  Θετικά: Ευτυχία, ισορροπία, καλές φιλίες.  Αρνητικά: Διαμάχες, μοναξιά, απομόνωση.  Συμπέρασμα: Βρίσκει τον τρόπο έκφρασης του, εκδηλώνει τις σκέψεις του, βρίσκει τον τρόπο επικοινωνίας.

«4» Τέσσερα.  Είναι τα τέσσερα σημεία του ορίζοντα. Βορράς, Νότος, Ανατολή, Δύση.  Είναι τα τέσσερα στοιχεία της φύσης, Γη, Νερό, Αέρας, Φωτιά.  Είναι το σύμβολο της δομής.  Είναι το «Δ» της ελληνικής γλώσσας όπως η λέξη δημιουργία.  Θετικά: Σταθερότητα, ισορροπία, ασφάλεια, κουράγιο, θάρρος.  Αρνητικά: Αδυναμία, μιζέρια, φτώχεια, γρουσουζιά.  Συμπέρασμα: Εργάζεται σκληρά, κρατά την ισορροπία, θέτοντας τα όρια του.

«5» Πέντε. Είναι ο αριθμός της μετάβασης.  Είναι η επιβεβαίωση του ανθρώπου στην ανθρώπινη δομή του.  Είναι οι πέντε αισθήσεις του, τα πέντε δάκτυλα του.  Είναι το σύμβολο της επιλογής και της ελευθερίας του ανθρώπου.. Είναι το σύμβολο της εμπειρίας, της αλλαγής, της κίνησης, της δραστηριότητας.  Στην ελληνική αλφάβητο είναι το γράμμα «Ε», επιχειρώ, εμπλουτίζω.  Θετικά: Μια ονειρική ζωή, ταξίδια, ανησυχίες, αισθηματικές περιπέτειες.  Αρνητικά: Δυστυχία, μιζέρια, μεταβολή καταστάσεων.  Συμπέρασμα: Να διοικεί την ελευθερία του, προσωπική, αισθηματική, να μάθει να δέχεται και να προκαλεί αλλαγές.

«6». Έξη. Εκφράζει την αρμονία, την αισθητική, την αγάπη, την τελειότητα.  Είναι μετά την εμπειρία, τα ταξίδια και την κίνηση, το σύμβολο των υπευθυνοτήτων.  Είναι ο αριθμός του οδηγού που τον ακολουθούν γι’ αυτό που είναι και γι’ αυτό που κάνει.  Στην ελληνική αλφάβητο είναι το «Χ» που ενώνει γη και ουρανό.  Θετικά: Αρμονία, αίσθηση του ωραίου, ενδιαφέρον για τις τέχνες.  Εξουσία, κύρος, σεβασμός, καλός και ευτυχισμένος γάμος, ασφάλεια.  Αρνητικά: Διαμάχες, διαζύγιο, αποτυχία, δυσκολίες, επαγγελματική ανευθυνότητα.  Συμπέρασμα: Αναλαμβάνει τις ευθύνες του, κάνει το χρέος του και συνδυάζει την ισορροπία με την αρμονία.

«7». Επτά.  Εκφράζει τη μουσική, 7 νότες.  Εισάγει την έννοια της διαίρεσης του χρόνου, 7 ημέρες.  Είναι το σύμβολο της έβδομης ημέρας που σταμάτησε ο Κύριος μετά από 6 ημέρες δημιουργίας για να ξεκουραστεί και να θαυμάζει τη δημιουργία του.  Είναι το σύμβολο της περάτωσης, της δημιουργίας.  Είναι η γνώση, ο στοχασμός, η ικανότητα σκέψης.  Στην ελληνική αλφάβητο είναι το «Π», όπως Πνεύμα, Παράδεισος.  Θετικά: Γνώση, πνευματικότητα, σοφία, εξυπνάδα.  Αρνητικά: Φτώχεια, μοναξιά.  Συμπέρασμα: Ψάχνει τις ουσιαστικές αξίες την ζωής.

«8». Οκτώ. Είναι ο αριθμός την αναγέννησης.  Είναι το σύμβολο του απείρου που είναι ακόμα όρθιο και που πρέπει να βρει την θέση του.  Στην ελληνική αλφάβητο είναι το «Η», όπως ησυχία.  Θετικά: Επιτυχία, οικονομική καταστροφή, αποτυχία, πτώχευση, φιλαργυρία.  Συμπέρασμα: Μαθαίνει την αξία του χρήματος, χρησιμοοιεί τίμια την εξουσία του.  Αποκτά την προσωπική, πνευματική του εξέλιξη μέσα από υλικές αξίες.

«9». Εννέα. Είναι ο αριθμός του τέλους, της αλλαγής.  Είναι ο αριθμός που κλείνει τον κύκλο και τον ξαναστέλνει από την αρχή, στον πρώτο αριθμό.  Στην ελληνική αλφάβητο είναι το «Θ», όπως; Θρίαμβος.  Θετικά: Μεγαλειότητα, διασημότητα, αλτρουισμός.  Αρνητικά: Κυνήγι χίμαιρας, πόνος, μοναξιά.  Συμπέρασμα: Ανοίγεται στους άλλους, αναλαμβάνει το χρέος των άλλων.

  Στην Αριθμολογία όμως οι τελικές ερμηνείες δεν εξαρτώνται από έναν αριθμό, αλλά απορρέουν από ένα σύνολο που αποτελείται από μια σειρά αριθμών.  Οι αριθμοί από το 0 εώς το 9 είναι οι «κύριοι», συνδυάζονται όμως με τους «καρμικούς και τους αριθμούς.  Οι «καρμικοί» αριθμοί είναι το:

«11». Έντεκα. Ένα διπλό 1.  Το 11 είναι ο αριθμός της έμπνευσης, των αποκαλύψεων, των μέντιουμ.  Έχει μια έντονη δύναμη αφού είναι ταυτόχρονα ο αριθμός της γης και του ουρανού.  Το 11 στην λατινική αλφάβητο είναι το γράμμα «Κ», όπως καρμικό.  Θετικά: Επιτυχία, δύναμη, φήμη, αγάπη.  Αρνητικά:  Αδυναμία στο να καταλάβει, αποτυχία, απόγνωση, νευρική τάση. Συμπέρασμα: Να μοιραστεί τις εμπνεύσεις του και τις ιδέες του.

«22».  Είκοσι δύο.  Το 22 είναι ο αριθμός της γνώσης, της εμπειρίας, του δημιουργού.  Αυτός ο αριθμός είναι τόσο δυνατός ώστε μπορεί να είναι είτε ο αριθμός της δημιουργικής ιδιοφυίας, είτε ο αριθμός της καταστροφής.  Θετικά: Ιδιοφυία, διασημότητα, περιουσία.  Αρνητικά: Πτώχευση, παραλογισμός.  Συμπέρασμα: Χτίζει και δημιουργεί για την ανθρωπότητα.

«33». Τριάντα τρία.  Αριθμός της επικοινωνίας.  Είναι ο αριθμός της εξέλιξης, του δασκάλου, του οδηγού.  Θετικά: Δείχνει τον σωστό δρόμο, είναι ο αρχηγός, τολμηρός, αφοσιωμένος.  Αρνητικά: Χρησιμοποιεί τιν επιρροή του με αρνητικό τρόπο, παραμελεί τα οικογενειακά και επαγγελματικά του καθήκοντα.

  Οι «καρμικοί» αριθμοί είναι οι εξής:

«10». Αναγέννηση, νέα αρχή.

«13». Δεκατρία.  Ανάσταση, μετατροπή.  Το 13 είναι ένας καλός αριθμός για την αγάπη.

«14». Δεκατέσσερα.  Περιορισμός, θυσία.  Υπάρχουν θυσίες που πρέπει να γίνουν αλλά που όταν πραγματοποιηθούν φέρνουν ακλόνητη ευτυχία.

«16». Δεκαέξη.  Πτώση, αναγέννηση.  Είναι ο αριθμός που πέφτει στην παγίδα της αγάπης και που πρέπει να αναγεννηθεί με το πνεύμα.

«19». Δεκαεννέα.  Πραγματοποίηση.  Είναι ο αριθμός που πραγματοποιεί τον σκοπό του, όταν πληρώσει τα χρέη του.  Είναι η ευκαιρία της αναγέννησης μέσα από τους πόνους που γίνεται ευτυχία.

admin